Cale prajituri

de nadina73 in Prajituri, 23 Feb 2010 | 26170 vizualizari

 

prajiturele simple, rapide, gustoase si aspectoase

 

INGREDIENTE

  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 4 oua
  • rahat taiat feli subtiri si lungi pt decor, (rosu si verde)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cale prajituri:

Se amesteca bine ouale cu zaharul si faina.

Pe dosul unei tavi se pune cate o lingurita de aluat. De preferat ar fi sa puneti cate 6, nu mai multe o data, caci este greu de lucrat. Se baga tava la cuptor si se coc pana incep sa se rumeneasca pe margini. Se coc repede, aproximativ 8 minute.

Cu un cutit se desprind de pe fundul tavii, se pune cate o feliuta de rahat in partea de jos si se ruleaza in forma de cala. Trebuie lucrat foarte repede, altfel de intaresc si nu se mai pot modela.

Sfatul meu este sa nu faceti decat 1/2 de portie, fiindca merge putin cam greu si cele de la urma nu vor iesi prea bine, daca aluatul sta prea mult. Dupa ce ati terminat mai faceti inca o jumatate.

.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cale prajituri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu urda